Доступність посилання

ТОП новини

Росія звинуватила підводний човен НАТО у небезпечних маневрах у Середземномор’ї


Авіаносний крейсер «Адмірал Кузнецов»
Авіаносний крейсер «Адмірал Кузнецов»

Російські військові заявили, що їхні кораблі у східній частині Середземного моря відігнали підводний човен Нідерландів, який, за твердженнями Москви, в «небезпечний спосіб» здійснював стеження за російською ескадрою.

Представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков сказав, що російські есмінці зафіксували підводний човен 9 листопада, коли він перебував на відстані 20 кілометрів від авіаносного крейсера «Адмірал Кузнецов». Есмінці відстежували підводний човен понад годину, змушуючи його залишити цей район, додав Конашенков, не розкривши подробиць. Він також вказав, що «незграбні спроби небезпечно маневрувати… можуть спричинити серйозні навігаційні аварії».

Речник НАТО, зі свого боку, заявив, що альянс контролює російську ескадру «зважено і відповідально», виходячи з того, що пересування кораблів може віщувати активізацію російської військової діяльності в Сирії, де Москва підтримує режим Асада повітряними ударами по бійцях опозиції.

Єдиний у Росії авіаносний корабель, важкий авіаносний крейсер «Адмірал Кузнецов», супроводжують у середземноморському рейді ракетний крейсер та інші військові кораблі. Це є найбільшим розгортанням російського флоту від часу розпаду Радянського Союзу в 1991 році.

XS
SM
MD
LG