Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Росія затримала «українських диверсантів» у Криму задля шантажу України


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що ФСБ Росії затримала «українських диверсантів» у Криму задля шантажу.

«В окупованому Криму ідейними послідовниками НКВД з ФСБ затримано за надуманими й нікчемними звинуваченнями чергових жертв-українців. Росія продовжує своє полювання на українців… Навіщо Москві нові бранці? Перше і очевидне: продовжувати шантажувати Україну, вимагаючи викуп (у вигляді певних політичних вимог)», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко також назвала ці затримання в Криму спробою дискредитувати Україну, «намагаючись переключити увагу світу з агресивної політики Москви на начебто українські провокації».

«Це спроба вбити в голову світу ідеологему, що Крим – це не українська територія, і що Україна начебто має якийсь стосунок до тероризму. Це хвора фантазія Кремля, якою намагаються труїти-дурити світ», – додала вона.

У ФСБ Росії 10 листопада заявили, що напередодні в анексованому Севастополі були затримані «члени диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Пізніше цю інформацію спростували в Міністерстві оборони України, назвавши її фейком.

Згодом російський суд у Криму арештував трьох «диверсантів» на два місяці.

Це вже не перше повідомлення про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх провокацією російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG