Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп привітав запал учасників протестів проти нього, які він раніше назвав несправедливими


Під час однієї з акцій протесту, Денвер, 10 листопада 2016 року
Під час однієї з акцій протесту, Денвер, 10 листопада 2016 року

Обраний майбутній президент США Дональд Трамп привітав запал учасників протестів проти його обрання, яких він раніше називав «професійними демонстрантами».

«Приємно, що малі групи учасників протестів учора ввечері мають гарячі почуття до нашої великої країни. Ми всі будемо разом і будемо пишатися цим!» – написав він у твітері вранці у п’ятницю за місцевим часом.

У четвер увечері він же написав: «Щойно пройшли дуже відкриті й успішні президентські вибори. А тепер професійні демонстранти, підбурювані засобами інформації, протестують. Як несправедливо!»

Того вечора переважно мирні акції протесту відбулися в багатьох місцях США, зокрема, у Вашингтоні, Балтиморі, Філадельфії, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Окленді чи Портленді, а також у низці інших міст. У деяких місцях відбулися й окремі акції громадянської непокори – такі, як перекриття вулиць і автошляхів. Зокрема, в Міннеаполісі принаймні годину було заблоковане шосе № 94.

Протести проти обрання Трампа викликані тим, що він у перебігу виборчої кампанії зробив багато суперечливих чи й неприйнятних для багатьох американців заяв.

XS
SM
MD
LG