Доступність посилання

ТОП новини

«Кримським диверсантам» буде складно допомогти через закритість справи – Фейгін


Марк Фейгін
Марк Фейгін

Російський адвокат Марк Фейгін вважає, що найбільшою проблемою справи так званих диверсантів, яких днями затримали у Криму, буде її закритість.

На його думку, захист можуть позбавити можливості використовувати публічність як елемент тиску на слідство і російське керівництво. У

цьому, вважає Фейгін, справа «диверсантів» схожа зі справою Сущенка.

«В силу звинувачень, в силу замовлення і на Сущенка, і на цих «диверсантів», і звинувачень в особливо тяжких злочинах (у Сущенка – шпигунство, а в тих буде тероризм)… Якщо і в справі «диверсантів» буде таємниця слідства і державна таємниця, то це буде великою проблемою, тому що неможливо використовувати публічність як елемент тиску на правоохоронні органи, на слідство, на суд, врешті на Кремль, щоб справи розслідувалися законно, без застосування катувань», – сказав Марк Фейгін в ефірі Радіо Свобода.

Справу українських «диверсантів» у Криму він називає «фейковою». Адвокат вважає, що російським спецслужбам вона потрібна в пропагандистських цілях.

«Є певна повторюваність від серпня цього року, коли затримали першу групу, я думаю, що ця тема диверсантів потрібна в пропагандистських цілях», – зазначив адвокат.

Сьогодні стало відомо, що Дмитра Штиблікова, заарештованого в анексованому Росією Криму за підозрою в диверсійній діяльності, захищатиме колишній адвокат Геннадія Афанасьєва – Олександр Попков.

Зараз місце перебування заарештованих невідоме.

У ФСБ Росії 10 листопада заявили, що 9 листопада в анексованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України».

У Міністерстві оборони України цю інформацію назвали «фейком»

Російське державне новинне агентство ТАСС з посиланням на джерело в російських правоохоронних органах повідомило, що імена трьох затриманих – Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов і Володимир Дудко (за уточненими даними – Дудка – ред.).

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих на два місяці.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос».

Федеральна служба безпеки Росії ввечері 10 листопада оприлюднила відеозапис затримання. На відео показано нібито знайдену в ході обшуку візитку Дмитра Яроша, колишнього керівника «Правого сектора».

XS
SM
MD
LG