Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі спалили український прапор, посольство України засудило


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посольство України в Польщі засуджує спалення державного прапора України на «Марші незалежності» у Варшаві й очікує від польської сторони реакції на цей інцидент і покарання зловмисників, заявив тимчасовий повірник у справах України в Польщі Василь Зварич.

«Звичайно, боляче було дивитися на такі ганебні дії. Гадаю, що переважній більшості поляків, які по-дружньому налаштовані до українців, також огидно було спостерігати за спаленням прапора. Дії, які ображають національні символи суверенної, а тим більше дружньої сусідньої держави, якою є Україна, є неприйнятними і неповинні ствавтися у країні, з якою ми розвиваємо стратегічне партнерство», – сказав він агентству «Укрінформ».

Він наголосив, що українська сторона очікує від польської «невідкладної реакції на цей ганебний акт вандалізму», і висловив сподівання, що винні будуть належно покарані й таких інцидентів у майбутньому більше не буде.

Зварич також поінформував, що посольство України готує офіційну ноту до Міністерства закордонних справ Польщі з приводу цього інциденту.

Раніше у п’ятницю, на День незалежності Польщі 11 листопада, кілька молодиків ультранаціоналістичного спрямування кинули на землю прапори України, потоптали їх, а потім спалили з вигуками «Бог, честь і вітчизна», грубою лайкою на адресу «УПА і Бандери» і криками «Ми поляки!» Відеозапис інциденту оприлюднив сайт польського видання Gazeta.pl.

XS
SM
MD
LG