Доступність посилання

ТОП новини

В «Укртрансгазі» спростували поставки газу з Криму в Генічеськ


 ©Shutterstock
©Shutterstock

В Генічеськ Херсонської області не здійснюються поставки газу з анексованого Криму. Про це 13 листопада заявив прес-секретар «Укртрансгазу» Максим Білявський на своїй сторінці в Facebook.

«Україна не отримує газ з тимчасово окупованої території Криму, в «Укртрансгазі» такої інформації немає», – написав Белявський.

За його словами, добове споживання газу Генічеськом – 31,2 тисячі кубометрів, а «місцевий видобуток продукує значно більше».

«Газу вистачає. Тому висловлювання окупантів – це лише самопіар і інформоперація», – наголосив Белявський.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що президент Росії Володимир Путін «розпорядився допомогти з поставками газу в українське місто Генічеськ».

Зокрема, заявлялося, що глава підконтрольного Кремлю уряду Криму Сергій Аксьонов запропонував президенту Росії Володимиру Путіну «забезпечити кримським газом українське місто Генічеськ». Аксьонов також стверджував, що в 2016 році з півострова здійснювалися поставки газу в Генічеськ, і що в результаті утворилася заборгованість «Чорноморнафтогазу» в розмірі близько 18 мільйонів рублів.

У коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії мер Генічеська Олександр Воробйов не підтвердив поставки газу з анексованого Криму і зазначив, що на сьогодні потреби в додатковому газі немає.

XS
SM
MD
LG