Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії заявляє, що арештовані в Криму українці призналися в підготовці диверсій


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що заарештовані напередодні українці призналися в підготовці диверсій в анексованому Москвою Криму.

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на ФСБ, один із затриманих Дмитро Штибліков нібито розповів на допиті, що «диверсійна група» збирала розвідувальні дані про розташування російських військ на півострові і визначала об’єкти для здійснення диверсій.

Минулого тижня у ФСБ Росії заявили, що в окупованому Севастополі затримали «членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України». В Міноборони України цю інформацію назвали «фейком». Згодом підконтрольний Москві Ленінський районний суд Севастополя заарештував трьох затриманих на два місяці.

За повідомленнями, затримані – кримчани, громадяни України Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка, колишні українські офіцери й колишні військові аналітики.

Це вже не перше твердження про затримання «українських диверсантів» у Криму від ФСБ Росії. У серпні російське відомство заявило, що затримало групу, яка готувала теракти на півострові. Влада України тоді теж заперечила ті звинувачення Москви і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG