Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Порошенка» звинувачує «Батьківщину» у співпраці з «проросійською опозицією»


Фракція «Блок Петра Порошенка» звинувачує фракцію «Батьківщина» у співпраці з представниками «проросійської опозиції» з метою дестабілізації ситуації в Україні.

«Неприроднім є поєднання апологетів режиму Януковича з тими, хто поруч з нами брав участь в Революції гідності. Неприпустимим є імітація масових протестів за допомогою найнятої і оплачуваної масовки», – йдеться у заяві фракції.

У «Блоці Петра Порошенка» вважають, що «тепер такими є спільні акції «протесту» біля Нацбанку народного депутата Євгена Мураєва і Надії Савченко».

«Ми рішуче засуджуємо співпрацю партії «Батьківщина» з представниками «п’ятої колони» Кремля», – зазначають у політсилі і закликають не брати участі в «імітації протестів».

Водночас керівник фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко на засіданні погоджувальної ради обурилась тим, що влада намагається «очорнити обдурених вкладників, показати, що ця безстрокова акція є рукою Кремля».

Напередодні у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, 15 листопада нібито має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. У СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

У поліції повідомили, що близько 5 тисяч правоохоронців будуть забезпечувати правопорядок під час масових акцій у Києві, наразі надійшли 10 заявок від різних організацій про проведення акцій. Крім того, у Києві через підвищений рівень терористичної загрози 15 листопада планується перекриття вулиці Хрещатик.

XS
SM
MD
LG