Доступність посилання

ТОП новини

У Росії за звинуваченнями в хабарництві затриманий міністр економічного розвитку


Олексій Улюкаєв (обличчям у кадрі) спілкується з президентом Росії Володимиром Путіним одразу після призначення, червень 2013 року
Олексій Улюкаєв (обличчям у кадрі) спілкується з президентом Росії Володимиром Путіним одразу після призначення, червень 2013 року

У ніч на вівторок, 15 листопада, в Росії був затриманий міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв. Офіційне повідомлення про це опублікував Слідчий комітет Росії.

Улюкаєву закидають вимагання хабара на суму два мільйони доларів у компанії «Роснефть». За даними Слідчого комітету, Улюкаєв отримав гроші 14 листопада. Він був затриманий на місці злочину при передачі хабара, повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на представника Слідчого комітету Світлану Петренко.

За версією слідства, Улюкаєв вимагав гроші за видану міністерством позитивну оцінку, яка дозволила компанії «Роснєфть» придбати державний пакет іншої нафтової компанії – «Башнєфть».

Справу проти міністра порушено за частиною 6 статті 290 Кримінального кодексу Росії (отримання хабара в особливо великому розмірі). Ця стаття передбачає позбавлення волі на термін до 15 років, а також великі штрафи.

Претензій до самої компанії «Роснєфть», виконавчим директором якої є близький до президента Росії Володимира Путіна Ігор Сечін, у слідства немає.

У Міністерстві економічного розвитку наразі не коментують останніх повідомлень.

Олексій Улюкаєв – найбільш високопоставлений чиновник, затриманий у Росії з 1991 року.

XS
SM
MD
LG