Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: у Києві силовики виявили у кількох мітингувальників травматичну зброю


Протест проти політики Національного банку України, 15 листопада 2016 року
Протест проти політики Національного банку України, 15 листопада 2016 року

Поліція Києва заявляє, що під час огляду правоохоронці виявили у кількох мітингувальників зареєстровану травматичну зброю.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, з цими людьми проведена профілактична бесіда щодо недоцільності перебування у місцях масових заходів людей зі зброєю, щоб уникнути провокацій і конфліктів.

Сьогодні у центрі Києва проходить низка протестів, зокрема, мітинг ошуканих вкладників під Нацбанком триває під різними прапорами й гаслами. Серед організаторів протестів – партія «За життя». Деякі з учасників мітингу біля будівлі НБУ зізнаються, що беруть участь в акції за гроші. За даними поліції, станом на 12:30 в акціях протесту в Києві беруть участь близько 6 тисяч людей.

Крім того, сьогодні партія «Опозиційний блок» заявила про намір провести акції протесту в регіонах.

Минулого тижня у Службі безпеки України заявляли, що Росія готує в листопаді акції протесту з метою дестабілізації ситуації в Україні. За даними відомства, саме у вівторок, 15 листопада, має початися всеукраїнська акція протесту банківських вкладників, а 17 листопада продовжаться протести щодо підвищення тарифів. В СБУ заявляють, що ці акції спрямовані на внутрішню дестабілізацію і організацію дострокових парламентських виборів в Україні. Російська сторона наразі цих заяв СБУ не коментувала.

XS
SM
MD
LG