Доступність посилання

ТОП новини

Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру голові Рахункової палати України Романові Магуті через незаконну приватизацію квартири.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, сприяв члену Рахункової палати у незаконній приватизації житла в центрі Києва.

Йому інкримінують зловживання владою або службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди.

«Зокрема, вказана член Рахункової палати, яка вже мала приватизоване житло, звернулася до голови Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі Києва. Пізніше вказаний член Рахункової палати звернулася до голови з проханням приватизувати й це житло. Голова Рахункової палати погодився з такою пропозицією, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, а вказану квартиру приватизовано та подаровано члену Рахункової палати», – мовиться у повідомленні ГПУ.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію.

Як написала вона на сторінці у Facebook, встановлено, що в грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 мільйона гривень на вулиці Полтавській, 10.

Рахункова палата від імені Верховної Ради України здійснює контроль за надходженням коштів до Державного бюджету України та їхнім використанням.

XS
SM
MD
LG