Доступність посилання

ТОП новини

Лише один народний депутат досі не подав е-декларацію – #Точно


Через два тижні після кінця терміну подачі народний депутат Марія Матіос («Блок Петра Порошенка») досі не подала свою електронну декларацію. Така інформація міститься у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Раніше Матіос заявляла, що не внесла свої дані до системи е-декларацій, бо перебувала на лікарняному. Проте на офіційному сайті Верховної Ради України зазначено, що майже весь вересень вона реєструвалася за допомогою електронної системи. Згодом вона дійсно хворіла, повернувшись до зали 15 листопада.

Окрім Матіос є ще двоє народних депутатів, що не внесли свої дані в систему. Проте вони перебувають за межами України і в розшуку – Олександр Онищенко з групи «Воля народу» та позафракційний Сергій Клюєв.

У період від 1 вересня до 30 жовтня 2016 року всі публічні службовці найвищого рівня мали внести свої дані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. За невнесення передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність, що диференціюється за наявністю умислу та інших специфічних обставин, які унеможливили подачу е-декларації в систему.

XS
SM
MD
LG