Доступність посилання

ТОП новини

Через Крим Росії не потрібна Гаага (огляд преси)


Ілюстраційне фото. Відзначення річниці провалу «російської весни» у Запоріжжі, 2015 рік
Ілюстраційне фото. Відзначення річниці провалу «російської весни» у Запоріжжі, 2015 рік

Газета «Сегодня» переконує, що Москва була готова до того, що за анексію Криму, а згодом і війну на Донбасі, доведеться відповідати перед міжнародними судами. Однак це не входить в плани Кремля, тому російська влада вирішила відмовитися від співпраці з Міжнародним кримінальним судом в Гаазі, який визнав приєднання Криму до Росії збройним конфліктом. Докладніше про це газета розповідає в статті «Через Крим Росії не потрібна Гаага».

Газета «День» аналізує важливість ухваленої резолюції ООН, в якій підтверджується територіальна цілісність України та невизнання анексії українського півострова. Експерт видання вважає, що ця резолюція – досить потужний інструмент, який Україна може в подальшому використовувати в міжнародних судах. Зокрема, і в Міжнародному суді ООН, і в Міжнародному кримінальному суді Київ може, висуваючи позови державі-окупанту, вимагати компенсації за завдані економічні збитки. На цьому наголошується в публікації «Чітке визначення країни-агресора окупанта».

Після того як народні депутати, судді, силовики і тисячі держслужбовців масово оприлюднили свої е-деклараціі, в Україні зафіксували вже мінімум п'ять пограбувань чиновників. Жертвами злочинів стали троє суддів, прокурор і глава однієї з сільрад Київщини. Детальніше розповідає газета «Сегодня».

Про те, що необхідно для втілення реформи самоврядування, пише газета «Голос України». Єдиний шлях, щоб громади відбулися, треба зробити об'єднання такими, якими бачать самі люди. Можна згори накроїти «владні» варіанти громад, але сільські та селищні голови ніколи не дадуть цього зробити в реаліях. В об'єднувальному процесі має превалювати добровільність. Тільки на її засадах можна і слід сформувати успішні громади, переконує видання.

З початком морозів українці почали готуватися до новорічних свят, а в залізничних касах стартував попередній продаж квитків на період канікул. Газета «Сегодня» розповідає, які напрямки будуть найпопулярнішими в цьому сезоні і скільки коштуватиме туди доїхати. Заголовок статті – «Зима-2017: куди ще можна встигнути виїхати».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG