Доступність посилання

ТОП новини

2017 рік стане вирішальним для України (огляд преси)


Газета «День» пише, що 2017 рік для України може стати вирішальним. Або держава вчергове сповзе до «генерал-губернаторства» – не обов’язково де-юре, або таки вдасться сконсолідуватись і продовжувати рух уперед. Якщо Дональд Трамп погодиться віддати Україну під вплив Росії, то Кремль робитиме ставку на внутрішні політичні сили, щоб будувати нову «п'яту колону». Хто може нею стати, газета розповідає в статті «2017 рік стане вирішальним!»

Газета «Сегодня» згадує, що значна частина тижня пройшла в тривожному очікуванні. Мало хто розумів, що має статися, але нервували всі, навіть гривня. Виявилося, страхів було більше, ніж реальних подій, констатує видання. І хоча соціального вибуху не дочекалися, зате вибухнув валютний ринок. Причина – політична нестабільність, переконує газета.

Кабмін вперше затвердив список із 19 професій «загальнонаціонального значення». Готувати необхідні країні кадри будуть українські ПТУ за рахунок держбюджету. Ціна питання – майже 170 мільйонів гривень, якими планується повністю покрити навчання 11 тисяч 860 студентів. Газета «Сегодня» аналізує, чи допоможе навчання за цими спеціальностями покрити кадровий голод в Україні і зменшити безробіття.

Сьогодні ситуація з рейдерством в Україні нагадує 1990-і роки, стверджує «Газета по-українськи». Різниця в тому, що тоді під рейдерство потрапляли промислові підприємства. А нині – фермерські господарства. Ті ж групи, що колись займалися рейдерством на промислових об’єктах, тепер переключилися на аграріїв. Із початку 2016-го рейдери знищили майже дві тисячі фермерських підприємств. 40 тисяч людей втратили робочі місця. Стрілянина відбувається на полях. За твердженням експерта видання, голови Аграрної партії Віталія Скоцика, рейдери вивезли врожаю на 50 мільйонів гривень. Про те, як зупинити рейдерство, розповідає «Газети по-українськи».

Україна третій рік запроваджує реформу податкової сфери, і нині експерти фіксують третю спробу бізнесу подолати бар’єри на шляху розвитку. Про те, чи буде вона вдалою, пише газета «День».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG