Доступність посилання

ТОП новини

Провал плану дестабілізації – поразка Тимошенко (огляд преси)


План дестабілізації, який так довго готували кремлівські технологи, на першому етапі провалився, констатує газета «Сегодня». Однак, як зазначає видання, для них цей провал не несе значних іміджевих чи електоральних втрат. А ось для Юлії Тимошенко фіаско плану дестабілізації стало дуже серйозним ударом, переконує газета. Адже «Батьківщина» відверто виступала на боці протестувальників, публічно заявляла про початок вуличних протестів і відверто «спалилася» на історії з Юрієм Шухевичем. Удар був настільки серйозним, що невідомо, чи зможе Тимошенко від нього оговтатися. Про це газета пише в статті «Провал плану дестабілізації став серйозною поразкою Тимошенко».

Опозиційні до влади політичні партії почали боротьбу один з одним в очікуванні можливих парламентських перевиборів, переконує «Газета по-українськи». Так, зараз головний конкурент Радикальної партії – не «Блок Петра Порошенка», а «Батьківщина» і «Опоблок». Видання пише, що Олег Ляшко проводить інформаційну атаку на Тимошенко за всіма законами медійного простору. Вони конкуренти на одному електоральному полі. Йдеться про людей, схильних підтримувати популістські ідеї. Докладніше «Газета по-українськи» пише в матеріалі «Опозиційні партії змагаються за електорат».

Газета «День» пише, що влада й досі користується відсутністю у народу бачення чітких векторів розбудови держави, замість того, щоб ці вектори формувати і втілювати. Розгубленість і бідність народу, при явній політичній апатичності, створює тло для маніпуляцій. Країна досі живе в паралельних реальностях війни і миру, зубожіння одних і неймовірного збагачення інших, що і є причиною дистанцій, які неминуче перетворюються на прірву. Людей досі можна «купити» на виборах та за незначні суми зігнати на мітинг. Чому так? Газетярі шукали відповіді на це запитання у соціології. Про неї видання розповідає в публікації «Соціологія третьої річниці Євромайдану: «без купюр».

В цьому ж числі газета «День» стверджує, що нині життя соціуму перебуває у площині дивних правових понять. Коли люди живуть одночасно за правилами і за «поняттями». А потреба у праві та у юридичних новаціях гранично загострюється за воєнного часу. Про те, чим загрожує його відсутність або неправильне трактування, газета розповідає в матеріалі «Правовий вимір війни».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG