Доступність посилання

ТОП новини

«Америка понад усе!» – Трамп накреслив свої плани на перші 100 днів президентства


Новообраний президент США Дональд Трамп
Новообраний президент США Дональд Трамп

Новообраний президент США попросив свою команду підготувати список указів, які він може підписати в перший день на посаді

Новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що його програма дій на перші 100 днів на посаді глави держави ґрунтуватиметься на одному простому принципі – «Америка понад усе!». Тобто всі його політичні дії будуть ґрунтуватися тільки на особистих інтересах населення США.

У понеділок Трамп виставив на YouTube відеозвернення до американського народу, в якому повідомив, що попросив свою перехідну команду скласти список указів, які він може підписати в перший день свого президентства.

Ці рішення «поновлять наші закони і повернуть наші робочі місця», – заявив він.

«Чи йде мова про виробництво сталі, виробництво автомобілів чи лікування недуг, я хочу, щоб наступне покоління промисловості та інновацій розвивалося саме в США, створюючи багатство і робочі місця для американських працівників», – наголосив новообраний президент.

Трамп повідомив, що в перший день роботи на посаді президента він повідомить про намір вийти з торговельної угоди про Транстихоокеанське партнерство і проведення переговорів про укладення двосторонніх угод, які він назвав справедливими і чесними.

Транстихоокеанське партнерство було підписано в лютому 2016 року 12 країнами: США, Канадою, Австралією, Новою Зеландією, Сінгапуром, Малайзією, Брунеєм, В’єтнамом, Японією, Мексикою, Чилі і Перу. Угода має на меті внутрішнє врегулювання процесів міжнародної торгівлі.


Іншим нововведенням в адміністрації Трампа має стати правило, згідно з яким при введенні одного нового запобіжного федерального регулювання два такі заходи повинні бути скасовані.

Крім того, Трамп має намір попросити Пентагон розробити всеосяжний план щодо захисту інфраструктури США від кібератак.

При цьому Трамп нічого не згадував про плани будівництва стіни на кордоні США з Мексикою.

У той же час він сказав, що «доручить Міністерству праці розслідувати всі випадки зловживання візовими програмами, внаслідок яких страждають американські працівники».

Він також пообіцяв скасувати обмеження на виробництво американських енергоносіїв, включаючи сланцеві енергоносії і чисте вугілля, які «вбивають робочі місця».

За словами Трампа, його перехідна команда працює дуже добре, дуже ефективно і дієво.

«До роботи залучаються справді чудові чоловіки і жінки, дійсні патріоти, багато з них незабаром стануть частиною нашого уряду», – заявив Дональд Трамп у своєму відеозверненні до американського народу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG