Доступність посилання

ТОП новини

«Агресивне зваблення» – стиль Кремля (огляд преси)


Газета «День» розповідає про методику роботи Кремля в Європі. А також про те, які висновки має зробити Україна. Видання зазначає, що Україна має замислюватись про свій образ у світі, й «картинкою» для ЗМІ тут слугують не лише пікети та фаєри в центрі столиці, а й кадри агресії з сесійної зали Верховної Ради. Адже українські парламентарії під час війни часто демонструють світові абсолютну відірваність від реалій, в яких перебуває Україна. Також Захід хоче бачити реальну, а не косметичну боротьбу з корупцією в Україні. На цьому газета наголошує в публікації «Агресивне зваблення» – стиль Кремля».

Газета «Україна молода» коментує останні події, що відбувалися в центрі столиці. Видання пише, що помірковані активісти не задоволені діями радикалів. Запідозрюють, що безлад був спеціально влаштований для «картинки» для російського ТБ: Russia Today вів прямий стрім із центру Києва. Про розцінки, які нібито заплатили організатори учасникам провокативних дій, газета інформує в статті «Прокладки для Кремля».

Національна валюта стабілізується на рівні 26 гривень за долар, падіння курсу найближчим часом не буде, а відсутність траншу МВФ не вплине на ситуацію, переконує газета «Україна молода». Експерти видання стверджують, що найближчим часом – якщо не трапиться форсмажору – гривня коливатиметься з легким натяком на зміцнення. Найбільше її курс сьогодні залежить як від політичної стабільності, так і від дій регулятора. Заголовок статті – «Час для гривні».

Україна залишилася без головного «люстратора» – після двох років роботи Тетяна Козаченко, голова департаменту Мін'юсту з очищення влади, пішла зі своєї посади. Газета «Сегодня» розібралася в причинах її звільнення і розповідає, які успіхи люстрації в Україні. У публікації «За два роки люструвати 98% високопосадовців» газета пише, що найбільше звільнили податківців і прокурорів, хоча вони можуть оскаржити це рішення.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG