Доступність посилання

ТОП новини

Проблема води на Луганщині блокується сепаратистами – Міністерство з питань тимчасово окупованих територій


Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України повідомило, що Україна вживає усіх можливих заходів для недопущення припинення подачі води на Луганщині, але сторона сепаратистів не бажає це питання вирішувати. Про це йдеться в повідомленні відомства 22 листопада.

«Борг водопостачального підприємства КП «Попаснянський районний водоканал» за спожиту електроенергію перевищив 121 мільйон гривень і загрожує банкрутством підприємства. Наслідком цього може стати повне припинення водопостачання у регіоні, як на непідконтрольній, так і на підконтрольній українському уряду території, що призведе до гуманітарної та екологічної катастрофи», – йдеться в повідомленні.

В українському міністерстві кажуть, що завдяки Міжнародному комітету Червоного Хреста, який надав кошти, стало можливим не припиняти водопостачання протягом останніх двох місяців.

«Натомість, представники ОРЛО, всупереч мінським домовленостям, продовжують ігнорувати ініційовані українською стороною пропозиції щодо вирішення питання сплати за поставлену воду. Є всі підстави вважати, що відповідні дії з боку представників ОРЛО є нічим іншим, ніж навмисним затягуванням процесу і небажанням вирішити проблему», – додали у міністерстві.

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав членів Тристоронньої контактної групи у Мінську вжити термінових заходів для забезпечення постійного водопостачання в Луганській області. У відомстві наголошували на необхідності знайти спосіб оплати споживання електроенергії місцевим водоканалом для подальшої подачі води по обидві сторони від лінії зіткнення.

На Луганщині на початку жовтня водонапірні станції, розташовані на підконтрольній українській владі території, зупинили роботу на понад 10 днів, оскільки через неоплачені рахунки було припинено їхнє електропостачання. Водопостачання низки об’єктів зупинили. На початку листопада у Луганській обласній військово-цивільної адміністрації заявили, що угруповання «ЛНР» досі не заплатило за воду, яку постачають на непідконтрольну українській владі частину території Луганщини.

XS
SM
MD
LG