Доступність посилання

ТОП новини

Екс-співробітника Чорноморського флоту затримали за шпигунство на користь України – російські ЗМІ


Колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту затримали в анексованому Росією Севастополі за підозрою у державній зраді. Як передає у четвер російська агенція «ТАСС» з посиланням на центр громадських зв’язків ФСБ, затриманий шпигував на користь України і передавав іноземній спецслужбі таємні дані про флот.

«22 листопада Федеральною службою безпеки Російської Федерації в Севастополі затриманий колишній військовослужбовець штабу Чорноморського флоту капітан 2-го рангу запасу Пархоменко Леонід Сергійович. Пархоменко, виконуючи завдання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, збирав і передавав іноземній спецслужбі дані, що становлять державну таємницю, про діяльність Чорноморського флоту», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ФСБ Росії порушила кримінальну справу за статтею «державна зрада». Триває слідство.

В Міністерстві оборони України, зокрема в управлінні розвідки, інформацію про можливі зв’язки з затриманою в Севастополі особою поки не коментували.

20 листопада на адміністративному кордоні з Кримом у результаті проведення спецоперації СБУ було затримано прапорщика Максима Одинцова і молодшого сержанта Олександра Баранова. Міністерство оборони Росії заявило, що Служба безпеки України викрала у Криму й вивезла до Миколаївської області двох російських військових.

У СБУ, в свою чергу, повідомили, що на адміністративній межі з окупованим Кримом були затримані двоє дезертирів, колишніх українських військових, які 2014 року після окупації півострова Росією зрадили присязі і перейшли служити в російську армію. Суд обрав для Одинцова і Баранова запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Щодо затриманих силовики розслідують кримінальні провадження за статтями «дезертирство» і «державна зрада» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG