Доступність посилання

ТОП новини

Трампа закликають повернути гроші Пінчука (світова преса)


ЗМІ порахували, що Клінтони взяли у Пінчука більше грошей, ніж Трампи, і помітили юність у керівництві МВС України.

Веб-сайт американської телемережі ABC News разом з іншими службами новин у США повідомляє, що фундація новообраного президента Дональда Трампа так само, як і Гілларі Клінтон, отримувала гроші від українського підприємця Віктора Пінчука, якого названо «сталевим магнатом» і «суперечливим донором».

Йдеться про 150 тисяч доларів, які фонд Трампа отримав у вересні 2015 року за виступ перед учасниками конференції у Києві через супутниковий відеозв’язок. Трамп тоді вже брав участь у виборчій кампанії, нагадує ABC News і зауважує, що суми, які отримувала від Пінчука фундація Клінтонів були більші: від 10 до 25 мільйонів упродовж кількох років.

BuzzFeed News: «Фонд Пінчука підтвердив у вівторок, що шестизначна сума була заплачена фонду Трампа за його відеовиступ на конференції»

Стаття розповідає про те, що Дональд Трамп під час кампанії закликав фундацію Клінтонів повернути ті пожертви, а тепер подібні заклики лунають на його адресу.

The Daily Beast: «Майже за $600,000 годину. Стільки доброчинний фонд Трампа отримав за запис відео для українського олігарха»

Трамп гостро критикував адміністрацію Обами за недієву закордонну політику. Але його заяви щодо України часто були суперечливими. Кандидат в різних інтерв’ю, нагадує ABC, то заявляв, що Росія до українських подій непричетна, то стверджував, що проблеми в Україні викликані свавіллям Путіна.

Призначення заступниць міністра внутрішніх справ України привабило увагу низки західних інформаційних служб і видань. Дві юні працівниці: 23-річна Анна Калинчук і 24-річна Анастасія Дєєва – на щедрих за розмірами світлинах.

Британська Guardian цитує твердження українського міністерства, що саме нещодавня випускниця Анна Калинчук виявилася єдиною найкращою кандидатурою, щоб очолити процес люстрації. Проте газета зауважує, що Арсена Авакова в Україні підозрюють у призначенні своєї протеже.

«Призначення юної кандидатки з невеликим досвідом відбулося після гучних відставок кількох народжених поза Україною реформістів, включно з головою Одеської обласної держадміністрації Міхеїлом Саакашвілі та головою поліції Хатією Деканоїдзе», – розповідає читачам газета, користуючись повідомленням агенції Associated Press з Києва.

У статті подано думку київського політолога Вадима Карасьова про те, що «українська політика щораз більше схожа на циркову виставу, в якій клоуни приходять на заміну розчарованим професіоналам».

Веб-сторінка міжнародних новин BBC подає три великі фотопортрети Анастасії Дєєвої для ілюстрації повідомлення про політичний шторм, викликаний призначеннями.

BBC: «Занадто юна?»

У повідомленні цитуються коментарі українців у соціальних мережах із зауваженнями про недосвідченість Дєєвої. Згадано і про скандал з оголеними фотографіями заступниці міністра, але тих світлин BBC у статті не подає.

Наприкінці подано думку колишнього радника голови Національної поліції України Дениса Казвана із схваленням призначення: «Я надзвичайно радий, що Ви належите до покоління молодшого за моє. Таким, як Ви, не треба 40 років блукати по пустелі, щоб позбутися радянського гену рабства. Такі люди, як ви, – вільні».

Британське видання Express розповідає, як Україна домагається права для своїх громадян без віз подорожувати в ЄС.

Читачі дізнаються, що в Україні Брюссель критикують за затягування з виконанням обіцянки, що підриває довіру людей до ЄС як союзника.

Карл Більдт: «Вражає зміна потоків торгівлі України. Росія підняла бар'єри – ЄС відкрив вільну торгівлю»

Express вважає, що «Брекзит», обрання Дональда Трампа і настрої в деяких європейських столицях можуть підірвати режим санкцій, запроваджених проти Росії після вторгнення у Крим.

Однією з перешкод для України зараз названо Нідерланди, де референдум у березні відкинув угоду ЄС про асоціацію з Україною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG