Доступність посилання

ТОП новини

Що сказав Янукович? (Живий блог)

Екс-президент Віктор Янукович дав прес-конференцію в Ростові-на-Дону

Тим часом кілька десятків активістів і далі блокують виїзд із Лук’янівського СІЗО, звідки мають вивезти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» для участі в засіданні Святошинського районного суду.

Суд ще радиться, що робити: чекати чи переносити допит Януковича.

Суд оголосив перерву на 20 хвилин.

У Святошинський районний суд підозрюваних доставити на разі не змогли. Декілька десятків активістів блокують виїзд із Лук’янівського СІЗО в Києві, звідки мають вивезти колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» для участі в засіданні Святошинського районного суду у справі про вбивства активістів Євромайдану.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, який перебуває біля СІЗО, активісти представляються як представники організацій «Вільні люди», «Білий тигр». Крім того, дехто з активістів тримає прапори «Правого сектору».

Учасники акції перевіряють кожне авто, що виїдждає з СІЗО, щоб не допустити вивезення «беркутівців».

Янукович тим часом каже, що його допит затягують навмисно, і просить суд провести допит сьогодні.

«Затягування мого допиту – це рішення навмисне, тих людей, які сьогодні не хочуть встановити істину. Тому я просив би сьогодні провести засідання. Це дуже важливо. Ми зробили все, що необхідно, разом із моїми помічниками за допомогою Ростовського суду, щоб був якіcний зв’язок», – сказав він.

Розпочався допит екс-президента України Віктора Януковича, який вийшов на зв'язок скайпом із Ростова-на-Дону (Росія).

Жодний російський журналіст не отримав акредитацію на засідання Святошинського районного суду Києва, де через відеозв’язок відбувається допит Януковича у справі щодо п’яти екс-«беркутівців», обвинувачуваних у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року. Їхню акредитацію заборонила СБУ.

Адвокати «Небесної сотні» присутні в суді.

XS
SM
MD
LG