Доступність посилання

ТОП новини

Що сказав Янукович? (Живий блог)

Екс-президент Віктор Янукович дав прес-конференцію в Ростові-на-Дону

Колишній президент Віктор Янукович вважає, що його головною помилкою взимку 2013-14 року було те, що він не ввів в Україні військовий стан.

«У мене б не піднялася рука підписати цей указ, – каже Янукович. – Україна тоді була розділена практично навпіл. Це було б початок громадянської війни, і я на це не пішов», – зазначив він.

Зараз Янукович каже, що приділяє багато часу своїй родині: «Молодший онук залишився без батька».

Також екс-президент впевнений, що у нього залишилося в Україні багато однодумців.

Журналіст Радіо Свобода поставила запитання екс-президенту Віктору Януковичу про те, яку участь у конфлікті на Донбасі бере Російська Федерація, на що він заявив, що Україну хтось використовує для тиску на Росію.

До цього його запитали про те, хто фінансує збройний конфлікт на Донбасі. Він зазначив, що не має грошей.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує він факт окупації частини України, який Путін підтвердив заявою про те, що «був змушений захищати російськомовних у Криму і в Донбасі», Янукович сказав: «Я на цю тему мав розмову з Володимиром Володимировичем Путіним. Це його, можна сказати, позиція як людини, як громадянина Росії і як патріота. Тут від того, що я погоджуся з ним або не погоджуся, це не має ніякого значення . Вона (позиція – ред.) гідна, викликає повагу», – відзначив Янукович.

У Ростові-на-Дону закінчилася прес-конференція колишнього українського президента Віктора Януковича. Нагадаємо, сьогодні мав відбутися допит за його участі, однак через блокування Лук'янівського СІЗО активістами екс-беркутівців не змогли доправити до суду, у зв'язку з чим допит Януковича пеернесли на 28 листопада 2016 року.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року і масових вбивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення Януковичем державної влади в 2010 році. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він, за останніми даними, переховується на території Росії.

Виглядає так, що прес-конференцію екс-президента України Віктора Януковича користувачі соцмереж переглянули, однак сприйняли не надто серйозно сказане ним.

​Поки соцмережі повняться здебільшого жартами щодо сказаного ним:

XS
SM
MD
LG