Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбувся мітинг прихильників Саакашвілі


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

У Києві 27 листопада біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу відбулися збори нової ініціативи екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил».

«Ця зграя бариг вже чверть століття дивиться на нас і знущається над нами, вони вважають себе найрозумнішими, що перехитрили всіх, вони бісять з жиру… Вони себе називають елітою, але я їх називаю брудними покидьками… Зрештою, ми повернемо багатство України українському народу. Для цього потрібно діяти рішуче і негайно. Ми створюємо не лише нову політичну силу, але й новий політичний клас», – заявив Саакашвілі під час мітингу.

На сцені окрім Саакашвілі були присутні екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська та колишній голова Національного агентства з питань державної служби Денис Бродський.

Присутні на заході тримали у руках українські прапори, прапори Євросоюзу та прапори партії «5.10», лідером якої є підприємець Геннадій Балашов.

Екс-заступник генпрокурора України Давід Сакварелідзе повідомляв напередодні, що лідери «Руху нових сил» планують зареєструвати свою партію у Міністерстві юстиції. За його словами, у якості партнера вони розглядають партію «Самопоміч» мера Львова Андрія Садового.

Міхеїл Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА 7 листопада. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні, яку, за його словами, підтримує влада України.

9 листопада президент України Петро Порошенко підписав указ про відставку Саакашвілі, яку перед цим погодив Кабмін.

Порошенко у травні 2015 року указом надав Саакашвілі громадянство України, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

У Грузії, де нинішня влада звинувачує колишнього президента Саакашвілі в низці кримінальних злочинів, його позбавили громадянства після отримання ним українського.

XS
SM
MD
LG