Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд залишив під домашнім арештом колишнього міністра Улюкаєва


Олексій Улюкаєв
Олексій Улюкаєв

Московський міський суд 28 листопада вирішив залишити під домашнім арештом колишнього міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва, обвинуваченого в отриманні хабара.

Представник захисту просив шпиталізувати Улюкаєва або дозволити йому регулярні візити лікаря у зв’язку з поганим станом здоров’я підзахисного. Адвокат також попросив дозволити колишньому міністру публічно висловити позицію щодо висунутих звинувачень, давши інтерв’ю ЗМІ. Обидва клопотання суд відхилив.

Раніше адвокат Тимофій Гриднев заявив, що Улюкаєва затримали незаконно. За словами представника захисту, машину чиновника блокували ввечері 14 листопада на виїзді з офісу «Роснефти». Незважаючи на те, що кримінальна справа ще не була порушена, Улюкаєв шість годин перебував під контролем співробітників ФСБ Росії, не міг нікуди вийти або зателефонувати, заявив захисник.

15 листопада Слідчий комітет Росії повідомив про затримання Олексія Улюкаєва в офісі «Роснефти». Слідство стверджує, що чиновник вимагав два мільйони доларів за позитивну оцінку угоди з купівлі компанії «Башнефть» і був затриманий на місці злочину. Суд відправив Олексія Улюкаєва під домашній арешт на два місяці. Після цього президент Росії Володимир Путін усунув його з посади «у зв’язку з втратою довіри».

XS
SM
MD
LG