Доступність посилання

ТОП новини

Уряд: розрахунки за тепло в будинках без лічильників проводитимуть за середніми показниками із лічильниками


Кабінет міністрів ухвалив рішення, що розрахунки за тепло у будинках без лічильників здійснюватимуться за середніми показниками будинків із лічильниками.

«Рішення – для всіх міст нараховувати плату за тепло за лічильником. Якщо у будинку немає лічильника, то, будь ласка, – є (будинки – ред.) з лічильниками, беріть середнє за цими лічильниками на квадратний метр і нараховуйте в тих будинках, де немає лічильників», – заявив на засіданні Кабміну прем’єр-міністр Володимир Гройман.

Як повідомили у Кабміні, цей алгоритм формування платіжки за опалення використовуватимуть міста, де рівень оснащеності житлового фонду лічильниками становить не менше ніж 50%.

Відповідно жовтневі платіжки за централізоване опалення, які надійшли людям, в будинку яких немає будинкового лічильника, пропонується перерахувати, наголосили в уряді.

У Києві деякі споживачі отримали платіжки за опалення за півмісяця (за жовтень) подачі тепла – у квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться на суми від 55 до 2000 гривень.

У Київенерго» високі рахунки за опалення пояснили методикою, згідно з якою тариф розраховується з прив’язкою до середньомісячної температури і кількості днів опалювального періоду.

Згодом у Київській міській державній адміністрації заявили, що підстав для перерахунку всіх платіжок за опалення за жовтень немає, а перерахунок здійснюватиметься в 650 житлових будинках, де з різних причин не були вчасно зняті показники лічильників і мешканцям було помилково нараховано за нормативом.

XS
SM
MD
LG