Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: звернулися до ГПУ з вимогою передати справу щодо Лещенка до НАБУ


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Адвокат народного депутата Сергія Лещенка Дмитро Лошаков заявляє про звернення до Генпрокуратури з вимогою передати справу щодо депутата до НАБУ.

«Ми вже звернулися до Генпрокуратури з вимогою передати справу до НАБУ. Якщо ГПУ не відреагує на це і не виконає пряму вимогу закону, будуть підстави звертатися з вимогою порушити кримінальну справу щодо відповідних посадових осіб ГПУ», – сказав адвокат.

У ГПУ цю інформацію не коментували.

Наприкінці жовтня стало відомо, що Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо Лещенка.

Розслідування за статтею 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України, у разі вчинення цих дій вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, проводиться НАБУ.

У вересні 2016 року стало відомо, що Сергій Лещенко придбав квартиру у новобудові в історичному центрі Києва площею 192 квадратні метри за 7,5 мільйонів гривень (понад 300 тисяч доларів).

Лещенко пояснив, що частина суми, витраченої на придбання квартири, – це його заощадження як колишнього співвласника «Української правди», решта – позика. Депутат стверджує, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило вимог антикорупційного законодавства України.

У вересні у НАБУ за результатами перевірки придбання квартири Лещенком повідомили, що є ознаки адміністративного правопорушення про корупцію. У НАЗК сьогодні теж повідомили, що у діях депутата виявлено ознаки адміністративного правопорушення.

Сергій Лещенко, який написав низку матеріалів про корупцію у вищих ешелонах влади для видання «Українська правда», у 2014 році був обраний народним депутатом за партійними списками «Блоку Петра Порошенка».

XS
SM
MD
LG