Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі «справу 2 травня» розглядатиме оновлена колегія суддів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Малиновському районному суді Одеси у справі щодо подій 2 травня 2014 року ухвалив рішення, що надалі справу розглядатиме оновлена суддівська колегія.

У зв’язку з хворобою одного суддів його замінить інший.

Розгляд справи щодо подій у центрі Одеси 2 травня 2014 року триває понад 2 роки. В організації сутичок із стріляниною з вогнепальної та травматичної зброї, що сталися на Грецькій площі і призвели до загибелі шістьох людей, обвинувачуються понад 20 представників так званого Антимайдану. П’ять фігурантів справи перебувають у слідчому ізоляторі – це колишній капітан одеської міліції Сергій Долженков, Владислав Романюк та Сергій Корчинський, а також громадяни Росії Максим Сакаулов і Євген Мефьодов

2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 людей, понад 200 були поранені. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України розпочали близько десятка кримінальних проваджень, що стосуються різних фактів. Зокрема, головне управління МВС України в Одеській області почало низку проваджень за фактами отримання травм і за фактом загибелі людей у місцях сутичок проросійських і проукраїнських активістів.

XS
SM
MD
LG