Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко провів оперативну нараду через загибель поліцейських на Київщині


Місце, де загинули поліцейські в селі Княжичі Київської області, 4 грудня 2016 року (фото з соцмереж)
Місце, де загинули поліцейські в селі Княжичі Київської області, 4 грудня 2016 року (фото з соцмереж)

Президент України Петро Порошенко провів у неділю оперативну нараду з представниками силових відомств щодо розслідування загибелі п’яти поліцейських в селі Княжичі Київської області в ніч на 4 грудня, інформує сайт президента.

«Ніщо не виправдовує того, що загинуло п’ятеро правоохоронців. Я сподіваюся, що в дуже короткий термін істина буде встановлена. І ті, хто винний у видачі наказів, що призвели до таких трагічних наслідків, будуть стовідсотково притягнуті до відповідальності», – заявив Петро Порошенко.

Повідомляється, що серед учасників наради були в.о. керівника Національної поліції Вадим Троян, перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук та перший заступник голови СБУ Віталій Маліков.

Силовики доповіли президенту, що за фактом трагічних подій триває розслідування, вилучені усі журнали, речові докази, проводяться допити з усіма учасниками, які брали безпосередню участь в операції.

Петро Порошенко під час наради також закликав не використовувати трагічні події для «розбірок» і дестабілізації політичної ситуації. Він наголосив на необхідності підтримки з боку суспільства і висловив співчуття родинам загиблих правоохоронців.

«Президент висловив сподівання, що і в Національній поліції, і в інших правоохоронних органах, будуть зроблені відповідні висновки, які не допустять в умовах підвищеної небезпеки розбійних нападів та наявності великої кількості зброїв, прорахунків у плануванні», – йдеться в повідомленні на сайті президента.

За даними МВС, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

За фактом події створено оперативний штаб для розслідування. У Нацполіції розпочали службове розслідування, у Генпрокуратурі – розслідування обставин перестрілки за статтею про вбивство. Президент Петро Порошенко заявив, що бере хід розслідування цієї трагедії під особистий контроль.

XS
SM
MD
LG