Доступність посилання

ТОП новини

Сім’ї загиблих у Княжичах поліцейських отримають фінансову допомогу і житло – Нацполіція


Місце перестрілки поліцейських в селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року
Місце перестрілки поліцейських в селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року

Сім’ям загиблих під час спецоперації у селі Княжичі Київської області поліцейських виплатять одноразову фінансову допомогу та забезпечать житлом. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Кожна родина загиблих п’яти правоохоронців, які загинули під час перестрілки у селі Княжичі Броварського району Київської області, будуть забезпечені квартирами.Крім того, сім'ям загиблих виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 800 тисяч гривень», – заявив Яровий.

Наразі правоохоронці працюють над наданням допомоги сім’ям поліцейських в організації похоронів, повідомили в Нацполіції.

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Як повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, підозрювані в розбої, яких готувалися впіймати «на гарячому», почувши перестрілку, втекли з Княжичів в бік Києва, де були затримані поліцейськими.

Пізніше в МВС повідомили, що затриманими є троє жителів Києва та області і один – з Львівщини. У них вилучили зброю і спецобладнання. Кримінальні провадження щодо них розслідують за статтею «розбій». В. о. керівника Нацполіції Вадим Троян не виключив, що до складу злочинної групи, яка займалася розбійними нападами в Києві та області, входили кілька осіб, серед яких і ті, хто працював в правоохоронних органах або був з ними пов’язаний.

XS
SM
MD
LG