Доступність посилання

ТОП новини

«Волю народу» покинув депутат, останній з кількісно можливих для існування депутатської групи у Раді


Народний депутат України Віктор Развадовський вийшов з депутатської групи «Воля народу». Про це повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій на пленарному засіданні у вівторок.

Як інформує сайт українського парламенту, до виходу Развадовського група «Воля народу» складалася з 19 народних депутатів. Тепер відповідно – 18. Це найменша кількість депутатів, необхідна для існування групи в цьому скликанні парламенту.

Відповідно до статей 59-ї і 60-ї регламенту Верховної Ради України, депутатська фракція чи група, склад якої став меншим, ніж кількість членів найменш численної фракції народних депутатів, сформованої упродовж першої сесії, оголошується розпущеною через 15 днів після настання такого факту. Група повністю припиняє своє існування після оголошення спікера.

До групи «Воля народу» входять деякі депутати, пов’язані з оточенням екс-президента Віктора Януковича та його команди. Серед учасників групи є такі політики як Володимир Литвин, Олесь Довгий, Михайло Поплавський та інші. Депутат Олександр Онищенко, який покинув Україну і перебуває в розшуку, раніше подав заяву про вихід з групи «Воля народу». Зачитування цієї заяви у парламенті спікером не було.

XS
SM
MD
LG