Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: Україна бере участь у створенні центру НАТО з протидії гібридним загрозам


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Україна бере участь у створенні спільного Центру НАТО з протидії гібридним загрозам, повідомив голова українського Міністерства закордонних справ Павло Клімкін.

«НАТО створює спеціальну платформу для протидії гібридним погрозами, ми беремо участь у цьому процесі», – сказав Клімкін після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО. Подробиць участь України він не навів. «Я не можу розкрити всі консультації, які ведуться сьогодні в цій сфері між Україною й НАТО», – сказав міністр.

Клімкін наголосив, що досвід України в боротьбі проти російської агресії становить інтерес і враховується в процесі створення цього Центру.

«Він передбачає все – від ефективного аналізу розвідданих до протидії російській пропаганді. На жаль, у процесі боротьби з російською агресією в України найкращий досвід. У НАТО це розуміють, у нас є контакти у багатьох сферах і на різних рівнях – експертному й політичному», – додав Клімкін.

У липні НАТО надав Києву широкий пакет допомоги, який має підняти оборонний і безпековий сектори України до стандартів НАТО. Тоді президент України Петро Порошенко назвав пакет допомоги НАТО «дуже амбітним документом». Він також додав, що допомогу альянсу Україна отримає в 40 галузях.

Трастові фонди, які створені після саміту у Вельсі в 2014 році, вже допомагають Україні в питанні кібернетичної безпеки, логістики та реабілітації поранених військових. У майбутньому НАТО та Київ також працюватимуть і в інших галузях – приміром, для подолання небезпеки вибухових пристроїв та в протистоянні гібридній війні.

7 грудня відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

XS
SM
MD
LG