Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: детективи НАБУ в суд передали 44 кримінальні провадження


Керівники НАБУ і САП відзвітували про рік роботи (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Керівники НАБУ і САП відзвітували про рік роботи

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що детективи бюро в суд передали 44 кримінальні провадження.

«Всього станом на 1 грудня 2016 року в провадженні перебуває 256 кримінальних справ, повідомлено про підозру 121 особу, складено обвинувальні акти щодо 63 осіб і 44 кримінальні провадження скеровано до суду», — сказав Ситник.

За його словами, у розслідуваннях НАБУ фігурують 15 високопосадовців, 39 суддів, 25 прокурорів, 62 менеджери державних підприємств.

У квітні минулого року призначили Артема Ситника на посаду директора Національного антикорупційного бюро. Проте Антикорупційне бюро зареєструвало перші провадження лише у грудні минулого року, оскільки влітку проводився конкурс на посаду детектива НАБУ і лише у листопаді минулого року призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG