Доступність посилання

ТОП новини

Чи зможе луганська «Зоря» зупинити «червоних дияволів» у Лізі Європи?


Фанати луганської «Зорі» під час матчу
Фанати луганської «Зорі» під час матчу

8 грудня в Одесі відбудеться заключний матч групового раунду Ліги Європи між луганською «Зорею» та титулованим англійським «Манчестер Юнайтед». Луганчани точно не пробиваються до наступного етапу, але від цієї гри залежить чи потрапить далі команда туманного Альбіону. Як відзначають експерти, «Зоря» стала в Лізі Європи «темною конячкою» групи, яку футбольні коментатори прозвали «групою смерті», через велику кількість у ній сильних команд. Тому титулованому «Манчестер Юнайтед» буде з нею нелегко. Саме тому в Одесу англійці приїхали не другим складом, а «зірковим».

Мало хто вірив, що потрапивши до «групи смерті» в Лізі Європи, «Зоря» зможе протистояти таким грантам, як «Манчестер Юнайтед». Луганський клуб через військовий конфлікт на сході України тепер тренується в Запоріжжі. Там же грає домашні матчі чемпіонату України, а ось ігри Ліги Європи – в Одесі.

«Зоря» стала справжнім відкриттям цьогорічного сезону, хоча в наступному етапі Ліги Європи вже не зіграє. Проте в їхньому квартеті ще не визначилися дві команди, які продовжать боротьбу в Лізі Європи. Отже, сьогодні «Зоря» може залишити без путівки до «євровесни» і «Манчестер Юнайтед». Матч дуже серйозний, каже тренер легендарного англійського клубу Жозе Моуріньо.

«Для нас перший матч проти «Зорі» був досить складним. Якщо зараз ми програємо, то завершимо участь у Лізі Європи. Ми повинні виграти. Будемо намагатися. Думаю, що суперник теж докладе зусиль», – каже Жозе Моуріньо.

До Одеси «Манчестер Юнайтед» приїхав «зірковим» складом. А ось луганчанам через травми не допоможуть капітан Микита Каменюка і Артем Гордієнко. Незважаючи на це, завдання перед командою від тренера Юрія Вернидуба – «зіграти так, щоб залишити своє ім'я в історії «Зорі» на тривалий час».

За словами спортивного журналіста Валентина Щербачова, луганчани можуть піти з Ліги Європи «гучно грюкнувши дверима».

Валентин Щербачов
Валентин Щербачов

«Зоря» показала характер в цій групі – в «групі смерті». Дуже достойна команда-новачок. Вони ніколи ще не виступали на такому рівні, таким складом. І з честю показали себе на європейському рівні. Недаремно вже на декого око поклали зарубіжні клуби», – розповів Валентин Щербачов.

Квитки на матч «Зоря» – «Манчестер Юнайтед» закінчилися задовго до зустрічі. Проте англійський клуб анулював квитки своїм фанатам, які мають російське громадянство. Про це повідомляє фан-клуб «червоних дияволів» в Росії: «Через політичну ситуацію і через можливі проблеми, пов'язані з вашою безпекою, влада країни, що приймає гру, рекомендувала нам не видавати вам квитки на ігри».

Крім того, «Манчестер Юнайтед» закликав англійських фанатів, відомих агресивною поведінкою, не провокувати місцеве населення і не надягати атрибутику поза стадіоном. Також до матчу без провокацій і піротехніки своїх товаришів закликають в соціальних мережах і ультрас луганської «Зорі». Як повідомили в головному управлінні Національної поліції Одеської області, з 7 грудня на чотири дні посилено охорону міських вулиць, а також поліпшені заходи безпеки біля стадіону.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG