Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі зірвали концерт російської співачки через гастролі в окупованому Донецьку


Одеса (ілюстраційне фото)
Одеса (ілюстраційне фото)

В Одесі активісти «Ради громадської безпеки» (РГБ) 8 грудня зірвали виступ російської співачки Світлани Копилової.

У липні цього року виконавиця «православних притч» гастролювала в окупованому Донецьку. В Одесі концерт Копилової мав відбутися у четвер ввечері в залі Українського музично-драматичного театру.

Активісти РГБ – одеської організації волонтерів, яка активізувала свою діяльність з початком російської агресії проти України, – заблокували Світлані Копиловій вхід до театру.

«Ми максимально ввічливо пояснили тим, хто прийшов на концерт, що «кіна не буде», – зазначив Радіо Свобода керівник «Ради громадської безпеки» Марк Гордієнко.

Виступ Копилової він назвав «методом православної гібридної війни». Також Марк Гордієнко зауважив, що охочих послухати концерт, квитки на який коштували від 60 до 500 гривень, було доволі багато.

На своїй сторінці у Facebook Світлана Копилова пише, що вона «поза політикою і співає для простих людей». Учасників акції протесту вона назвала «націоналістами» і «Правим сектором».

Наразі одеські вибухотехніки перевіряють інформацію про мінування будівлі Українського театру на вулиці Пастера. Анонімний дзвінок з такою інформацією надійшов на поліцейську гарячу лінію.

У четвер правоохоронці в Одесі працюють у посиленому режимі через проведення у місті футбольного матчу між луганською «Зорею» та англійським клубом «Манчестер Юнайтед».

XS
SM
MD
LG