Доступність посилання

ТОП новини

Савченко можуть використовувати спецслужби Росії (огляд преси)


Газета «День» коментує зустріч народного депутата Надії Савченко з ватажками угруповань «ЛНР» і «ДНР». Видання пише, що Москва, прорахувавши психологічні особливості Савченко, може використовувати її для підриву єдності української позиції на мінських переговорах. Поведінка і заяви Савченко дають привід замислитись, що Москва може її використовувати «всліпу». Тобто прорахувавши, в тому числі особливості її психологічного образу, «вести» Савченко в потрібному фарватері. При цьому мотиви самої Савченко можуть бути абсолютно чесними, хоч і суперечливими. Про це йдеться в статті «Як не стати інструментом Кремля».

«Газета по-українськи» нагадує, що лідери бойовиків – це маріонетки. Звільнення українських заручників залежить не від них, а від Росії. Для Москви це фактично єдиний інструмент тиску на Київ, щоб українці здавали свої позиції з важливих для них питань. Зокрема, визнання маріонеток стороною конфлікту, з якою варто вести переговори. Видання пише, що Надію Савченко можуть опосередковано використовувати російські спецслужби. Росіяни просувають ідею, що на Донбасі – громадянська війна і можна вирішити проблему, якщо «київська хунта» буде спілкуватися зі «своїми громадянами» по той бік. Видання наголошує, що Київ не може визнавати сепаратистів стороною конфлікту. Адже тоді постраждають не лише полонені, а й усі 40 мільйонів українців, констатує «Газета по-українськи».

Передача влади на місця в Україні – в самому розпалі. У минулі вихідні відбулася вже друга хвиля виборів в 41 об'єднаній територіальній громаді з 13 областей. Як проходить децентралізація в країні і які її перші підсумки, дізнавалася газета «Сегодня».

В цьому ж числі «Сегодня» прогнозує, що у наступному 2017 році Україну можуть чекати кілька приємних сюрпризів, серед яких – безвізовий режим з ЄС, фінансова допомога від світової громадськості і підвищення зарплат. А ще – стабільна гривня. Днями ЄС погодив механізм припинення безвізового режиму, відсутність якого було останньою перешкодою на цьому шляху. Докладніше з прогнозами експертів видання знайомить в статті «Перемоги-2017».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG