Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відібрали світовий чемпіонат із бобслею і скелетону 2017 року, що мав відбутися в Сочі


Російська команда з бобслею після перемоги на іграх у Сочі, фото 23 лютого 2014 року. Двох російських золотих медалістів-бобслеїстів із Сочі викрили у вживанні допінгу
Російська команда з бобслею після перемоги на іграх у Сочі, фото 23 лютого 2014 року. Двох російських золотих медалістів-бобслеїстів із Сочі викрили у вживанні допінгу

Міжнародна федерація бобслею і скелетону вирішила перенести світовий чемпіонат 2017 року з російського Сочі в інше місце, яке буде визначене наступними днями.

«Виконавчий комітет федерації вважає, що в нинішні непрості часи розважливим є не проводити такого заходу в Росії», – мовиться у прес-релізі про це.

Таке рішення має дві головні причини, з яких перша – дати змогу спортсменам і тренерам із усіх держав узяти участь у змаганнях, що будуть зосереджені на спорті, а не на звинуваченнях і дискусіях, справедливих чи ні, заявила федерація.

Друга причина в тому, що, хоча Російська федерація бобслею доклала великих зусиль для підготовки до світового чемпіонату, нинішня атмосфера практично унеможливлює оцінити зусилля організаційного комітету для проведення такого значного заходу, мовиться в повідомленні.

У Сочі 2014 року відбулися зимові Олімпійські ігри, на яких, як з’ясувало міжнародне розслідування, була щонайширше застосована підтримувана російською державою програма вживання допінгу російськими спортсменами і приховування цього чи й підміни проб завдяки співпраці російських спецслужб і лабораторій. Зокрема, на цих іграх сліди втручання були виявлені в допінг-пробах 12 з 44 медалістів.

Через викриття цієї програми, що діяла принаймні з 2011 до 2015 року, від літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро відсторонили російських легкоатлетів і багатьох спортсменів із інших видів спорту, а також у повному складі паралімпійську команду.

Як з’ясувало міжнародне розслідування, в Росії протягом кількох років широко застосовувалася підтримувана російською державою програма вживання допінгу російськими спортсменами і приховування цього чи й підміни проб завдяки співпраці російських спецслужб і лабораторій.

7 грудня Міжнародний Олімпійський комітет продовжив санкції проти Росії, запроваджені через ці викриття і повторив оголошений іще в липні заклик до міжнародних федерацій із олімпійських зимових видів спорту заморозити підготовку до змагань на території Росії і активно шукати альтернативні місця їхнього проведення.

XS
SM
MD
LG