Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: після зустрічі з бойовиками у Надії Савченко «додалося надії»


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Після підтвердження факту зустрічі з ватажками угруповань «ЛНР» і «ДНР» Радіо Свобода запросило Надію Савченко до студії на розмову. «Про це все одно б дізналися… це не була таємна поїздка, як це намагаються подати в дуже багатьох ЗМІ», – сказала вона, додавши, що після перемовин у неї «додалося надії». Подробиці зустрічі, а також про списки полонених і заручників, Віктора Медведчука та реакцію Надії Савченко на заклики позбавити її депутатської недоторканності і членства в ПАРЄ, читайте та дивіться тут.

Кремль вже теж оцінив зустріч Савченко з Захарченком та Плотницьким. Речник Володимира Путіна заявив, що її контакти з лідерами бойовиків не можуть мати офіційного статусу. То хто ж така Надія Савченко: герой спротиву чи лідер колаборації?

Конституційний суд України 13 грудня продовжив розгляд справи за поданням 57 народних депутатів щодо відповідності Конституції закону «Про засади державної мовної політики», відомого як «мовний закон» Колесніченка-Ківалова. Розгляд справи проходив у формі усного слухання. А в цей час біля будівлі КСУ мітингували громадські активісти, зокрема представники ВО «Свобода» з вимогою скасувати цей закон (відео).

А от суд у Москві «встановлюватиме факт» так званого «державного перевороту в Україні». Позивачем є колишній народний депутат України від Партії регіонів Володимир Олійник. Розгляд справи мають розпочати 15 грудня.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Після перерахунку голосів новобраний президент США Дональд Трамп залишився переможцем. «Демократи і Зелена партія тепер можуть відпочити», – зазначив він у Twitter. Крім цього Трамп формально оголосив, що висуває керівника енергетичного велетня, компанії ExxonMobil, Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря США. Експерти вже назвали таке призначення «подарунком Путіну», адже Тіллерсон мав серйозні енергетичні бізнес-проекти в Росії, а також виступав проти західних санкцій, накладених за дії Кремля в Україні. Реакції в Україні з цього приводу читайте у статті «Не вірю, що Тіллерсон як держсекретар США служитиме Кремлю – Рибачук».

«Звірства» в Алеппо. Радник ООН з гуманітарних питань Ян Еґеланд заявив про «звірства», вчинені у східному Алеппо сирійськими урядовими військами, які практично вже витіснили повстанців з міста. Відповідальність за це він поклав на сирійську і російську владу. Росія у відповідь заявила про гуманне ставлення.

«Голландські труднощі». Посол ЄС в Україні Юґ Мінґареллі прогнозує досягнення компромісу з Нідерландами щодо Угоди про асоціацію з Україною у найближчі 2-3 дні. А експерт-міжнародник Тарас Качка в ефірі Радіо Свобода також висловив свій прогноз. За його словами ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС завершиться приблизно у травні наступного року.

Запасайтесь терпінням і вірте в хороше!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG