Доступність посилання

ТОП новини

Участь Кремля у діях Савченко є очевидною (огляд преси)


Участь Кремля у діях Надії Савченко та інших політиків, які часто відвідують Росію і виступають за «особливий статус» Донбасу, є очевидною, стверджує газета «День». Відтак, експерти газети не виключають, що саме Савченко передадуть частину полонених або їй вдасться домовитись на якийсь формат обміну. Це продемонструє всьому світові, що завдяки прямому діалогу між Україною та угрупуваннями «ДНР» і «ЛНР» українські бійці вийшли на свободу. Експерт видання народний депутат Юрій Береза переконує, що Савченко – торпеда без боєголовки, яку запустили в український тил. Він наголошує, що, не зважаючи на запевнення Савченко, що вона бореться за свободу полонених, поки що жодного звільненого завдяки їй немає. Натомість є шкода авторитету державі Україна. Насправді ж, Савченко є продуктом того безладу і невизначеності, який є в державі. Розмитість формулювань і позиції дає тло для маніпулювання свідомістю, для різного роду провокацій, наголошує газета у матеріалі «Росія і політика в стилі «спецоперацій».

На шляху України до Європи – чергова перешкода: в ЄС готові підтримати п'ять вимог Нідерландів, які там висунули, як умову для ратифікації Угоди про асоціацію. І поки українці в мережі жартома запитують, чи можна ввести візи в Україну окремо для голландців, газета «Сегодня» розібралася, що саме хоче країна тюльпанів і яких чекати наслідків Києву. Заголовок статті – «Голландська стіна».

Газета «Україна молода» аналізує – коли Україна може здолати корупцію. Видання пише, що зміна влади в Україні зводиться не так до чергування еліт, світоглядних доктрин або гідно конкуруючих партійних програм, скільки до перетасовування олігархічних кланів, які змінюють один одного біля керма, тягнучи у владу цілий сонм власних дармоїдів усіх мастей та калібрів. І поки ситуація не зміниться, сподіватись на викорінення корупції не доводиться, зазначає газета у публікації «Клани в шоколаді».

Бойовики на передовій поблизу Авдіївки та Маріуполя зазнають чималих втрат і спиваються, стверджує газета «Україна молода». Видання пише, що на окремих ділянках східного фронту окупанти та місцеві бойовики потерпають не лише від втрат, яких їм завдають захисники України, а й від незадовільних умов життя, здирництва з боку командирів i пияцтва. Докладніше йдеться в статті «Як не куля, то доза».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG