Доступність посилання

ТОП новини

Шанси продати Одеський припортовий завод ще є (огляд преси)


Газета «День» розповідає про подробиці та наслідки зриву приватизації Одеського припортового заводу. Ще в момент оголошення конкурсу було зрозуміло, що цього знакового продажу не буде, зазначає видання. Бо певним впливовим силам в країні він був або взагалі не потрібен, оскільки вони й без того «годувалися» із заводу, або ж не були впевнені у своїй перемозі. Та все ж шанси продати ОПЗ ще є. Питання в тому, якою буде стартова ціна цього разу, зазначає газета у публікації «Замість доходів – нові борги».

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні назвала реформи останніх двох років в Україні «безпрецедентними», похвалила реєстр електронних декларацій, але дала негативну оцінку мораторію на продаж землі, а також проблемі з приватизацією. Газета «Сегодня» проаналізувала доповідь і виділила з неї основні тези. Про них йдеться в статті «Оцінка реформ від Європи: декларації і диктатура».

Газета «Україна молода» стверджує, що зняття недоторканності з народних депутатів було і лишається улюбленою передвиборчою обіцянкою українських політиків. Поки вони ходять у кандидатах, всі чітко та ясно представляють, як можна забрати у касти обраних імунітет, але у статусі депутатів алгоритм потрібних дій вони чомусь забувають, зазначає видання. Однак за останні два з половиною роки сімох депутатів усе-таки вдалося «роззброїти». Хоча всі вони поки відбулися легким переляком. Газета згадує, кого і за яких обставин спіткало «послаблення» депутатського імунітету.

В цьому ж числі експерти «України молодої» аналізують, чи є зрадником колишній начальник розвідки одного з армійських корпусів Іван Без’язиков. Заголовок статті – «Справа «Дяді Вані».

А в матеріалі «Нувориш Калитка?» «Україна молода» розповідає, чому черкаська прокуратура забирає 40 гектарів лісу у Валерія Хорошковського.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG