Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Ердоган назвали вбивство російського посла «провокацією»


Російський посол Андрій Карлов під час виступу у Галереї сучасного мистецтва, Анкара, 19 грудня 2016 року
Російський посол Андрій Карлов під час виступу у Галереї сучасного мистецтва, Анкара, 19 грудня 2016 року

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва має знати, хто стоїть за вбивством посла Росії у Туреччині Андрія Карлова.

За словами Путіна, у зв’язку з цим порушена кримінальна справа, а російські представники будуть направлені до Анкари для участі у розслідуванні.

На нараді з головами МЗС, Служби зовнішньої розвідки і ФСБ Путін назвав вбивство Карлова провокацією, спрямованою на зрив врегулювання конфлікту у Сирії, повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Раніше представниця МЗС Росії Марія Захарова в ефірі телеканалу «Росія 24» заявила, що Москва вважає вбивство посла терактом.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган засудив вбивство російського посла, також назвавши це «провокацією».

«Ми знаємо, що це провокація, спрямована на руйнування нормалізації відносин між Туреччиною та Росією», – сказав Ердоган у телевізійному коментарі.

Турецька влада підтвердили, що російського посла застрелив чоловік, який раніше працював у поліції спеціального призначення в Анкарі. Поліція застрелила нападника.

Російський посол Андрій Карлов помер від поранень, отриманих під час нападу в Анкарі, де він виступав у Галереї сучасного мистецтва на фотовиставці «Росія очима турків».

Під час стрілянини були поранені ще 3 людини.

XS
SM
MD
LG