Доступність посилання

ТОП новини

США звинуватили Росію в новій ескалації на Донбасі


Речник Держдепартаменту США Джон Кербі
Речник Держдепартаменту США Джон Кербі

США стурбовані останнім спалахом насильства на сході України, який Вашингтон вважає очевидним порушенням Росією зобов’язань за мінськими угодами. Про це заявив на брифінгу представник Держдепартаменту Джон Кербі.

«Лише за останні два дні шість українських військовослужбовців були вбиті і 33 поранені в результаті російсько-сепаратистської спроби захопити додаткову територію України, це найвищий дводенний показник людських втрат від червня 2015 року. Це очевидне порушення зобов’язань Росії в рамках мінських угод. Ми закликаємо Росію застосувати свій значний вплив на сепаратистів, щоб покласти край насильству і дозволити спостерігачам ОБСЄ повний і безперешкодний доступ», – наголосив речник під час брифінгу 20 грудня.

Упродовж 18 і 19 грудня на Світлодарській дузі, яка прилягає до окупованого російсько-сепаратистськими військами міста Дебальцеве Донецької області, тривали сильні бої. 20 грудня бойові дії тривали з меншою інтенсивністю. Внаслідок контратаки українські військові захопили два опорних пункти бойовиків у районі села Калинівка та Світлодарського водосховища.

За останніми даними, за цей період загинули семеро українських військових, один боєць зник безвісти.

Як проінформував штаб АТО зранку 21 грудня, 20 грудня зі 122-міліметрової артилерії бойовики вели вогонь по українських позиціях у районі Луганського, що на Світлодарській дузі.

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що українські військові обстрілюють село Калинівка в районі Дебальцевого, намагаючись вибити з позицій бойовиків так званої «народної міліції». Водночас сепаратисти відзначають зниження інтенсивності бойових дій порівняно з двома попередніми днями.

З початку року на Донбасі загинули понад 180 українських військовослужбовців, за цей період сепаратисти понад 12 тисяч разів порушували режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG