Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: інцидент з могилою цадика Нахмана в Умані розслідують як «порушення рівноправності»


У Національній поліції заявляють, що правоохоронці розслідують інцидент з могилою цадика Нахмана в Умані на Черкащині як «порушення рівноправності через релігійні переконання».

Як повідомляє прес-служба поліції Черкаської області, на місці події працює поліція та експерти, проводяться невідкладні слідчі дії.

Кримінальне провадження розслідують за частиною 3 статті 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Як заявив виконувач обов’язків голови Нацполіції Вадим Троян, створено слідчо-оперативну групу, до якої увійшли «досвідчені та компетентні співробітники з метою якнайшвидшого розкриття злочину».

Раніше у поліції повідомили, що невідомі облили фарбою червоного кольору вхід до могильного комплексу «Цадика Нахмана», цей інцидент почали розслідувати за статтею «хуліганство».

В Умані похований цадик (праведник) Нахман, його могила – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму.

XS
SM
MD
LG