Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Німеччини розшукує громадянина Тунісу у справі про напад у Берліні


Поліцейський біля церкви кайзера Вільгельма, поруч з якою стався напад, 21 грудня 2016 року
Поліцейський біля церкви кайзера Вільгельма, поруч з якою стався напад, 21 грудня 2016 року

Поліція Німеччини розшукує громадянина Тунісу, підозрюваного у скоєнні нападу в Берліні, повідомляють місцеві ЗМІ.

Як повідомляють 22 грудня видання Die Welt і Der Spiegel, чоловік прибув до Німеччини як біженець раніше цього року. Його документи виявили у вантажівці, що в’їхала в людей на різдвяному ярмарку 19 грудня.

Тим часом, поліція Німеччини заявила, що інтенсифікувала пошуки нападника, який вбив 12 людей і поранив близько 50, протаранивши вантажівкою різдвяну ярмарку в Берліні.

21 грудня поліція висловила переконаність у тому, що водія вантажівки знайдуть найближчим часом. Водночас правоохоронці застерегли жителів Берліна бути обережними через те, що озброєний нападник перебуває на волі.

Крім того, в поліції додали, що до нападу може бути причетна більше ніж одна людина.

«Я досить упевнений в тому, що, можливо, завтра чи в найближчому майбутньому зможемо представити нового підозрюваного», – заявив голова Асоціації німецьких кримінальних детективів Андре Шульц.

Спочатку поліція затримала 23-річного мігранта з Пакистану. Проте його відпустили ввечері 20 грудня після того, як доказів його причетності до нападу не знайшли.

Напад, що стався ввечері 20 грудня, влада Німеччини назвала терактом. Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG