Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Ізраїлю сподівається на покарання винних в оскверненні синагоги в Умані


Посольство Ізраїлю в Україні висловлює сподівання на ретельне розслідування і покарання винних в оскверненні могильного комплексу «Цадика Нахмана» в Умані на Черкащині.

«Посольство Держави Ізраїль висловлює свою впевненість, що належні служби України проведуть ретельне розслідування і покарають винуватців цього ганебного злочину», – відповіли Радіо Свобода в посольстві Ізраїлю.

Водночас посольство України в Ізраїлі висловило жаль з приводу інциденту, що стався 21 грудня.

«Посольство України засуджує будь-які прояви ксенофобії, антисемітизму та інші форми нетолерантності й працює над їхнім повним викоріненням в українському суспільстві», – йдеться в заяві.

У посольстві України додали, що правоохоронні органи займаються розслідуванням справи. «Українська сторона вживатиме всіх можливих заходів для покарання винних у даному інциденті», – наголосили в посольстві.

У Національній поліції України заявили, що розслідують інцидент з могилою цадика Нахмана в Умані на Черкащині як «порушення рівноправності через релігійні переконання». Невідомі облили фарбою червоного кольору вхід до могильного комплексу 21 грудня.

В Умані похований цадик (праведник) Нахман, його могила – одна з найшанованіших святинь і місце паломництва для представників так званої брацлавської течії хасидизму.

XS
SM
MD
LG