Доступність посилання

ТОП новини

Сценарії майбутнього для України (огляд преси)


Газета «Голос України» інформує, що українські вчені працюють над моделлю довготривалого розвитку країни, оцінюють шанси і ймовірності кожного виокремленого сценарію. Вони переконані: якщо влада не визначить довгострокових пріоритетів, а лише гаситиме локальні пожежі, країна до 2020 року приречена на консервування кризи. Детальніше про дослідження і про те, які галузі можуть врятувати Україну, видання розповідає в публікації «Сценарії майбутнього: від оптимістичного до колапсу».

Тим часом уряд презентував проект середнього строкового плану пріоритетних дій. Що планує здійснювати Кабінет міністрів і що це може дати Україні, також розповідає газета «Голос України».

Основна лінія конфлікту в українській політиці зміщується, переконаний експерт тижневика «Країна». Він стверджує, що вже не клани ворогують між собою за сфери впливу, а йде боротьба між 25-річною системою державного рекету і об’єднанням громадських активістів та західних донорів. Одна сторона хоче продовжити експлуатувати економіку, а друга – намагається зберегти ресурси. Боротьба важка і поки що без переможця, констатує тижневик.

Газета «Сегодня» підбиває підсумки декомунізації в Україні. Видання нагадує, що, згідно із законом про декомунізацію, до таких символів належать назви, пов'язані з комунізмом, комсомолом, а також пам'ятники вождю світового пролетаріату та його соратникам. За інформацією газети, влада виконала на 90% план щодо перейменування міст і селищ. З мапи України вже зникли понад 50 тисяч назв вулиць і селищ та 1320 пам'ятників Леніну.

Під кінець року багато українців почали закривати приватні підприємства, констатує газета «Сегодня». В основному, припиняють діяльність фізособи-підприємці, оскільки з 1 січня 2017-го їх торкнуться нові податкові зміни. Тепер вони, згідно із законом, зобов'язані будуть платити єдиний соцвнесок, навіть якщо не мають доходу. Видання розповідає, чим спровоковані податкові нововведення і як зміни відіб'ються на економіці держави.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG