Доступність посилання

ТОП новини

АМКУ: вивчаємо ситуацію щодо контролю держадміністрацій за тарифами на перевезення


Антимонопольний комітет України вивчає ситуацію щодо самоусунення деяких державних адміністрацій з контролю за тарифами на перевезення пасажирів.

Як повідомляє прес-служба комітету, окремі держадміністрації усуваються від виконання повноважень щодо проведення тарифної політики на перевезення.

«Питання щодо ціноутворення на послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, що виконують рейси на територіях областей, лежить у площині контролю договірних взаємовідносин між автомобільними перевізниками, відповідними обласними, районнимидержавними адміністраціями та органами місцевого самоврядування», – наголошують в комітеті.

В АМКУ наголошують, що питання тарифів на перевезення відносяться до компетенції державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

На Прикарпатті, як повідомляло видання «Бліц-інфо», оголосили про зростання вартості проїзду у громадському транспорті на міжміських перевезеннях. Перевізники зміну вартості проїзду пояснили підвищенням цін на паливо-мастильні матеріали, підвищенням курсу долара та підняттям мінімальної зарплати. В облдержадміністрації заявили, що
тариф є не регульованим, а перевізник сам його визначає. Це викликало хвилю обурення пасажирів, в Антимонопольному комітеті повідомили про численні звернення громадян щодо обґрунтованості підвищення тарифів.

XS
SM
MD
LG