Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Трамп підписав указ щодо Obamacare


Президент США Дональд Трамп, 20 січня 2017 року
Президент США Дональд Трамп, 20 січня 2017 року

Дональд Трамп підписав перші укази на посту президента США, зокрема указ щодо так званої Obamacare – реформи охорони здоров’я, проведеної попереднім керівником Білого Дому Бараком Обамою. Він доручив федеральним відомствам ігнорувати деякі положення Obamacare, такі як податкові вимоги та штрафи.

Ухвалена Обамою в 2010 році реформа медичного страхування надає субсидії малозабезпеченим на лікарську допомогу. Більшість власників нової страховки отримують дотації від держави. Критики реформи називають її занадто дорогою: через неї податки для деяких громадян США були значно підвищені.

У передвиборній кампанії Трамп виступав проти Obamacare і неодноразово обіцяв скасувати реформу. Ініціативу Обами також критикувала республіканська більшість у Конгресі.

20 січня відбулася інавгурація Дональда Трампа. Виступаючи у Вашингтоні з промовою на церемонії інавгурації, Трамп визначив інтереси Америки як свій головний пріоритет і пообіцяв повернути американцям робочі місця і зміцнити кордони. Під час присяги президента у Вашингтоні відбувалися акції протесту.

XS
SM
MD
LG