Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 5 військових загинули, 14 поранені – Мотузяник


Вигляд з 9-поверхівок у центрі Авдіївки на приватний сектор та на дими з промзони, архівне фото
Вигляд з 9-поверхівок у центрі Авдіївки на приватний сектор та на дими з промзони, архівне фото

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі п’ятеро українських військовослужбовців загинули, 14 зазнали поранень і травм, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, більшості втрат військові зазнали внаслідок боїв в Авдіївці.

Він повідомив, що вчора бій за авдіївську промзону тривав безперервно протягом 19 годин.

За даними Мотузяника, підтримувані Росією бойовики минулої доби близько 5-ї години ранку почали обстріл українських позицій з мінометів та гармат, через кілька годин перейшли в наступ, але згодом відступили.

Окрім потужного обстрілу українських позицій, сепаратисти відкривали вогонь по житлових кварталах Авдіївки, додав речник АТО.

Мотузяник також повідомив, що минулої доби обстріли з боку бойовиків зафіксовані також на маріупольському і луганському напрямках.

Штаб української воєнної операції на Донбасі в ранковому зведенні 30 січня заявив, що в районі Авдіївки сепаратисти двічі штурмували позиції українських військових. Прокуратура Донецької області кваліфікувала як теракт обстріл Авдіївки, під час якого 29 січня поранені троє місцевих жителів.

В угрупованні «ДНР» натомість стверджують, що українські військові намагалися атакувати позиції бойовиків у районі Авдіївки, були відкинуті й відкрили вогонь із артилерії великого калібру.

Учасники Тристоронньої контактної групи неодноразово оголошували режим припинення вогню на Донбасі, але щоразу обстріли так і не припинялися повністю і згодом поновлювалися. Сторони звинувачують у цих порушеннях і провокаціях одна одну і заперечують свою вину.

XS
SM
MD
LG