Доступність посилання

ТОП новини

Держказначейство тимчасово зупинило виплати в Авдіївці


Пошкоджені будинки на околиці Авдіївки, архівне фото
Пошкоджені будинки на околиці Авдіївки, архівне фото

Державна казначейська служба України заявляє, що 30 січня тимчасово зупинила обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів в Авдіївці Донецької області.

Як повідомляє прес-служба уряду, таке рішення ухвалили через відсутність електропостачання та у зв’язку з інтенсивними обстрілами біля Авдіївки.

Поліція Донеччини повідомляє, що внаслідок обстрілів в Авдіївці немає електропостачання, є перебої з мобільним зв’язком. За даними правоохоронців, поранені двоє місцевих жителів, пошкоджені 6 приватних будинків.

За рішенням керівника поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, Авдіївське відділення поліції переведене на посилений варіант несення служби, в Авдіївку додатково спрямували зведений загін поліцейських.

Штаб української воєнної операції на Донбасі в ранковому зведенні 30 січня заявив, що в районі Авдіївки сепаратисти двічі штурмували позиції українських військових. Минулої доби, за даними штабу, загинули 5 військових, 9 поранені і четверо травмовані. Сьогодні у штабі АТО повідомили, що обстріли в Авдіївці продовжуються, загинули двоє українських військових, п’ятеро поранені.

Прокуратура Донецької області кваліфікувала як теракт обстріл Авдіївки, під час якого 29 січня були поранені троє місцевих жителів.

В угрупованні «ДНР» твердять натомість, що українські військові намагалися атакувати позиції бойовиків у районі Авдіївки, були відкинуті й відкрили вогонь із артилерії великого калібру.

Учасники Тристоронньої контактної групи неодноразово оголошували режим припинення вогню на Донбасі, але щоразу обстріли так і не припинялися повністю і згодом поновлювалися. Сторони звинувачують у цих порушеннях і провокаціях одна одну і заперечують свою вину.

XS
SM
MD
LG