Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Навальний очікує, що суд визнає його винним


Олексій Навальний на засіданні суду в російському Кірові, 1 лютого 2017 року
Олексій Навальний на засіданні суду в російському Кірові, 1 лютого 2017 року

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявляє, що суд в російському Кірові намагається пришвидшити розгляд справи проти нього, і, ймовірно, визнає його винним.

Як заявив Навальний під час перерви у засіданні суду 1 лютого, причиною цього є намір перешкодити йому балотуватися на виборах президента Росії в 2018 році.

«Завтра чи післязавтра будуть фінальні заяви прокурорів, адвокатів, обвинувачених, і вердикт буде оголошений невдовзі після цього», – заявив Навальний.

1 лютого в російському Кірові почалося чергове засідання у новій справі «Кіровлісу», де як обвинувачувані проходять опозиціонер, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний і бізнесмен Петро Офіцеров.

Напередодні в офіс ФБК з’явилися судові пристави. Вони супроводили Навального на рейс до Кірова, хоча у нього вже був квиток на 1 лютого. Офіцерова, госпіталізованого 30 січня, наступного дня виписали з лікарні. Він прибув в Кіров одним рейсом із Навальним.

На засіданні засновник ФБК назвав заходи, застосовані судом і приставами, надмірними. Навальний заявив, що він і Офіцеров перебувають зараз у суді тільки тому, що виграли попередню справу.

30 січня суддя задовольнив клопотання сторони обвинувачення про примусовий привід Навального і Офіцерова на засідання. Ніхто з обвинувачених і адвокатів до суду Кірова в той день не прибув.

У 2013 році Навальний і Офіцеров були засуджені до умовних термінів. За версією обвинувачення, вони організували розкрадання десяти тисяч кубометрів лісу, що завдало збитків бюджету Кіровської області в розмірі 16 мільйонів рублів. Європейський суд з прав людини визнав вирок неправосудним. Після його скасування в листопаді 2016 року Верховний суд Росії направив справу «Кіровлісу» на новий розгляд.

XS
SM
MD
LG